Programma

filter Selecteer
Dag
Type
Woensdag 08/05 19:00 - 00:00
DJ Lieven Batjoens

DJ Lieven Batjoens

Muziek

Zijn naam staat in muziekland al ettelijke jaren synoniem voor een ongeziene, muzikale passie in zijn dj-sets.

De combinatie van radio maken (Q-music, JOE fm, TOPradio, NRJ, ..) en het nachtleven bleek een gouden combinatie.

Hij weet beter dan wie ook de juiste plaat op te leggen op het juiste moment.

Donderdag 09/05 11:15 - 12:15
Fire Dining: heerlijk buiten koken op het buitenvuur Schrijf je hier in!

Fire Dining: heerlijk buiten koken op het buitenvuur

Lannoo

Workshop

Buitenvuren type BBQ met grill én teppanyaki, zoals White Fire en Ofyr, zijn ongelofelijk hot. Deze vuren zijn makkelijker te onderhouden dan een klassiek BBQ én je kunt er gewoon álles op bereiden. Bovendien zijn ze ook supergezellig als vuurschaal in je tuin!

Julie Minne toont je in deze demo dat fire dining perfect mogelijk is met deze toestellen en dat je met een goeie voorbereiding de hele middag en/of avond samen met je gasten kunt tafelen. Alle gerechten zijn dan ook gemaakt om te sharen.

Over de auteur

Julie Minne is mede-eigenaar van Buitenhuis, een bloeiende zaak die zich toelegt op tuinmeubilair, -architectuur en -aanleg, zwembaden en outdoor-totaalconcepten. Ze is fervent hobbykok en een van de eerste adepten van het Belgische merk White Fire.

https://www.buiten-huis.be/

Locatie: onder de Stadshal

Donderdag 09/05 13:00 - 14:00
De smaak van specialty coffee Schrijf je hier in!

De smaak van specialty coffee

Way Coffee

Workshop

Proef de unieke smaak van specialty koffie met Belgisch kampioen barista en wereldkampioen Aeropress Charlene De Buysere.

Specialty koffie is koffie van hoge kwaliteit en verwijst naar koffiebonen die op uitzonderlijke manier zijn verbouwd, verwerkt en bereid. Deze koffie biedt een wereld van verrukkelijke smaken, aroma’s en sensaties die je keer op keer zullen verrassen! In 'De smaak van specialty koffie' leert barista Charlene De Buysere je de complexiteit ervan te doorgronden volgens een ingenieuze smaakwijzer en hoe je zelf aan de slag kunt gaan om je ideale kop koffie te zetten.

In deze heerlijke interactieve workshop laat Charlene je blind proeven tussen verschillende koffies. Ze geeft je waardevolle tips om bij jou thuis de perfecte koffie te zetten. 

Over de auteur 

Charlene De Buysere volgde de opleiding interieurvormgeving, maar schakelde al snel over naar de koffiebusiness. Ze werd Belgisch Aeropress kampioen 2011 en 2012, Belgisch Brewerscup kampioen 2011, Wereld Aeropress kampioen 2012 en Belgisch Barista kampioen 2014. Vandaag is ze mede-eigenaar van specialty-koffiebedrijf WAY Specialty Coffee Roasters. 

https://www.way.gent/ 

Locatie: onder de Stadshal

Donderdag 09/05 14:00 - 15:00
Start to Kombucha Schrijf je hier in!

Start to Kombucha

Buikgeluk

Workshop

In deze workshop nemen we je mee naar de wondere wereld van kombucha. We gaan je leren wat het is, hoe je het maakt en je krijgt natuurlijk ook een kombuchastarter en een scoby. Hiervoor neem je best een afsluitbaar glazen potje van 500ml mee, zodat je alles ook mee naar huis kan nemen. 

Zelf mee te brengen: glazen potje van 500 ml/1 liter 

Locatie: Artevelde

Donderdag 09/05 14:30 - 15:30
Proef Korea Schrijf je hier in!

Proef Korea

Mokja (Lannoo)

Workshop

Ae Jin Huys van het boek Proef Korea laat je zien hoe je verschillende jangs kan inzetten als smaakmaker. 

Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de jang, de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus (ganjang), sojabonenpasta (doenjang) en chilipasta (gochujang). Deze smaakmakers zorgen voor een rijk smaakpallet en een positief effect op de gezondheid. 

Over de auteur 

Geïnspireerd door de Koreaanse eetfilosofie brengt Ae Jin Huys eenvoudige en pure bereidingen met een balans aan smaken, kleuren, texturen. Via catering, workshops en popups brengt ze mensen in contact met de Koreaanse keuken. 

https://www.mokja.be/ 

Locatie: onder de Stadshal

Donderdag 09/05 15:30 - 16:30
Fermenteren met groenten en kruiden Schrijf je hier in!

Fermenteren met groenten en kruiden

Buikgeluk

Workshop

Altijd al willen leren fermenteren? Dat is exact wat we in deze workshop samen gaan doen! 

We leggen je alle basics uit en daarna ga je zelf aan de slag. Neem hiervoor een afsluitbaar potje van 500ml mee, zodat je je bruisende potje groentjes ook mee naar huis kan nemen. 

Benodigdheden: 
- Glazen potje van 500 ml 
- Snijplank en een scherp groot mes of een mandoline 
- Keukenweegschaaltje 
- Grote mengkom  

Deze workshop wordt gegeven door Kim, de fermentatiespecialist van Buikgeluk.be 

Locatie: Artevelde

Donderdag 09/05 16:00 - 17:00
Cacao & chocolade Schrijf je hier in!

Cacao & chocolade

Holy Cow Chocolate

Workshop

Benieuwd naar hoe een duurzame cacao-keten van boer tot chocolade eruit ziet?

Ellen van HOLY COW laat je kennismaken met “speciality” cacao uit INDIA. 
Door middel van een sensoriële proeverij van hun eigen Gentse chocolade kan je de impact van het verwerkingsproces van de cacao én het maak-proces van de chocolade gewaarworden!  

Locatie: onder de Stadshal

Donderdag 09/05 19:00 - 00:00
DJ Lieven Batjoens

DJ Lieven Batjoens

Muziek

Zijn naam staat in muziekland al ettelijke jaren synoniem voor een ongeziene, muzikale passie in zijn dj-sets.

De combinatie van radio maken (Q-music, JOE fm, TOPradio, NRJ, ..) en het nachtleven bleek een gouden combinatie.

Hij weet beter dan wie ook de juiste plaat op te leggen op het juiste moment.

Vrijdag 10/05 13:00 - 14:00
Ontdek het culinaire Italië Schrijf je hier in!

Ontdek het culinaire Italië

Lannoo

Workshop

Culinaire journaliste en tv-kok Sarah Puozzo voert je in deze demo mee naar het unieke culinaire Italië. Ze vertelt je over mystieke wijn proeven met de paters van de Karmelietenorde in Veneto tot het eten van fluweelzachte tortellini van de godin Venus in Emilia-Romagna. Ze laat je proeven van gerechten uit de verschillende Italiaanse keukens die ze in haar nieuw boek Mangiamo! All'italiana bundelde. Een unieke beleving!

Over de auteur

De Belgisch-Italiaanse Sarah Puozzo is het gezicht achter het online magazine Sarahpuozzo.com. Daarnaast is ze te zien op Njam! (In the mix en Open vuur) en Cheflix. Ze heeft een achtergrond in communicatie en foodjournalistiek en volgde koksopleidingen bij gerenommeerde scholen in Parijs en Italië. In 2020 behaalde ze de ‘Master of Pasta’-titel in Italië en startte ze de eerste Pasta Academy in België en Nederland.

https://sarahpuozzo.com/

Locatie: onder de Stadshal

Vrijdag 10/05 14:30 - 15:30
Meet the Craft - beer pairing Duvel Moortgat Schrijf je hier in!

Meet the Craft - beer pairing Duvel Moortgat

Duvel Moortgat

Workshop

Waarom geen spannende culinaire paden verkennen? Kies voor bieren, chocolade en charcuterie.
U ontdekt een wereld van smaken, bitter, zoet, fruitig, kruidig, met toetsen van chocolade of noot en bloemenaroma’s. Abdijbier, amberbier, blond bier, bruin bier, fruitbier, witbier… Ons land verrast met brouwsels in bijna alle kleuren van de regenboog. Licht of sterk. U vindt vast wel een stukje chocolade of type charcuterie die past bij het bier van uw keuze. Wij helpen u alvast een eindje op weg. 

Biersommelier Siemon Coppitters van brouwerij Duvel Moortgat maakt u wegwijs in deze wondere wereld. Neem deel aan deze heerlijke proeverij en geniet van een unieke degustatie.

Locatie: onder de Stadshal

Vrijdag 10/05 16:00 - 17:00
Proef het terroir van Priorat Schrijf je hier in!

Proef het terroir van Priorat

Priorat / Vinoscoop

Workshop

Wie droomt er niet van een eigen wijndomein? 

Het jonge, Gentse koppel Simon Van Acker (32) en Sophie Blieck (34) maakte die droom waar, door de overname van een wijndomein in de Catalaanse topwijnregio DOQ Priorat. Uit een studie van een Californische universiteit bleek immers dat Priorat de beste bodem voor druivenstokken van de héle wereld heeft. De donkerbruine leisteen (‘llicorella’) en de rijke mineraalbodem maken Priorat uniek ter wereld. De appellatie is gekend voor zijn erg oude ranken en krachtige, geconcentreerde wijnen met veel frisheid, mineraliteit en fruit. 

Sophie en Simon maken er intussen 6 jaren op een volledig ecologische wijze hun wijnen en staan er intussen mee op de mooiste wijnkaarten van België. Respect voor het terroir, de geschiedenis en de natuur is de basis van hun verhaal. Maak kennis tijdens deze tasting met hun verrassend wijngamma en deze ongekende topregio. 

https://vinoscoop.be/
https://priorat.be/

Locatie: onder de Stadshal

Vrijdag 10/05 19:00 - 00:00
DJ Markee

DJ Markee

Muziek

Marc is een muzikale duizendpoot die in elk genre wel een trigger vindt om z'n publiek in de juiste sfeer te brengen.

Onder de naam MarMys kan je z'n eigen muzikale creaties terugvinden op alle muzikale platformen.

Zaterdag 11/05 11:00 - 16:00
Kinderrestaurant Schrijf je hier in!

Kinderrestaurant

Gent Smaakt

Kinderanimatie

Na het grote succes van het voorbije jaar organiseren wij opnieuw een Kinderrestaurant!   

Heb jij een petit-chef in huis en droomt jouw kind ervan om eens te mogen koken voor familie en vrienden of te mogen bedienen net zoals in een echt restaurant? Dan kan dit tijdens Gent Smaakt, een culinair familie event in het hart van Gent. Iedereen tussen 9 en 14 jaar kan zich inschrijven en aangeven welke taak jouw kind die dag het liefst zou willen doen (keuken/ bar & bediening).   We starten met een korte introductie van Babitha Degroote (ProefED). Zij leert jullie graag nieuwsgierig naar voeding kijken, proeven met alle zintuigen ... Samen gaan jullie op zoek naar de oorsprong van voeding, lokaal kopen, andere culturen ... Vervolgens gaan de kinderen aan de slag in de keuken of in de zaal. 

In de keuken worden ze begeleid door 5 Gentse chefs, die tijdens Gent Smaakt meedingen naar de Award "Meest kindvriendelijke restaurant van Gent - selected by Gent Smaakt". Wil jij alvast ook jouw stem uitbrengen? Dan vind je hier alvast meer info en een overzicht van de kandidaten.

We hebben maximum plaats voor 40 kindjes en 100 eters  (max. 6 personen per kind).  Kinderen betalen € 10 voor deze workshop. Hun gasten die komen eten betalen € 30 per volwassene en € 20 voor kinderen tot 9 jaar.  

In het restaurant serveren we een 3-gangenmenu met begeleide dranken (Mocktail, keuze uit 2 voorgerechten (vis – plantbased), keuze uit 2 hoofdgerechten (vlees – plantbased), dessert, water aan tafel). 

Timing deelnemende kinderen: 11u15-16u00  
Timing familie & genodigden: onthaal om 14u15 - einde om 16u   
Inschrijven kan tot 15 april. Na ontvangst van uw inschrijving mag u eind april een mail met praktische info verwachten. Bij uw inschrijving vragen we u om meteen aan te duiden of u een plantaardig menu wenst of niet (per persoon).

Locatie: onder de Stadshal    

Het Kinderrestaurant is een concept van Gent Smaakt in samenwerking met Silver Tie, en kon mede mogelijk gemaakt worden door Okay Compact, Quorn en Bonduelle.

Zaterdag 11/05 19:00 - 00:00
DJ Markee

DJ Markee

Muziek

Marc is een muzikale duizendpoot die in elk genre wel een trigger vindt om z'n publiek in de juiste sfeer te brengen.

Onder de naam MarMys kan je z'n eigen muzikale creaties terugvinden op alle muzikale platformen.

Zondag 12/05 11:00 - 13:00
Liefdevolle bites voor Moederdag Schrijf je hier in!

Liefdevolle bites voor Moederdag

Eten

* Let wel: er zijn twee tijdsloten beschikbaar: 11u - 13u & 14u - 16u.

Heb je nog geen cadeau voor Moederdag dit jaar? Grijp dit jaar niet terug naar die klassieke bloemen & chocolade: bezorg jouw lieve mama in plaats daarvan een unieke belevenis! Gent Smaakt valt dit jaar tijdens Moederdag op zondag 12 mei en dat laten we niet zomaar voorbijgaan. Wil je jouw mama eens écht in de watten leggen? Neem haar mee naar de Moederdaglunch van het Grootste Openluchtrestaurant van Vlaanderen: Gent Smaakt en bezorg haar een onvergetelijke, culinaire ervaring! 

Wat zit er inbegrepen?

  • Eén aperitief naar keuze
  • Water op tafel
  • Aperobites
  • Vier sharing gerechten

Locatie: onder de Stadshal

Zondag 12/05 14:00 - 16:00
Jonge Smaakmakers Schrijf je hier in!

Jonge Smaakmakers

Powered by Karel De Clercq (Komparto)

Eten

*Let wel: er zijn twee tijdsloten beschikbaar: 11u - 13u & 14u - 16u.

Gent is Europese Jongerenhoofdstad 2024! Gent Smaakt draagt die eer mee uit en organiseert voor alle jongeren onder de 30 jaar een originele lunch op zondag 12 mei, medeverantwoordlijk gemaakt door niemand minder dan 28-jarige chef Karel De Clercq van Komparto.

Ben jij onder de 30 jaar? Wil je een memorabele, culinaire ervaring opdoen? Pak jouw jeugdige vrienden/vriend(in) gerust mee & geniet van dit buitenkansje! Je bent toch maar één keer jong?

Wat zit er inbegrepen?

  • Eén aperitief naar keuze
  • Water op tafel
  • Aperobites
  • Vier sharing gerechten

Locatie: onder de Stadshal

Zondag 12/05 17:00 - 18:00
Proef het terroir van Priorat Schrijf je hier in!

Proef het terroir van Priorat

Priorat / Vinoscoop

Workshop

Wie droomt er niet van een eigen wijndomein? 

Het jonge, Gentse koppel Simon Van Acker (32) en Sophie Blieck (34) maakte die droom waar, door de overname van een wijndomein in de Catalaanse topwijnregio DOQ Priorat. Uit een studie van een Californische universiteit bleek immers dat Priorat de beste bodem voor druivenstokken van de héle wereld heeft. De donkerbruine leisteen (‘llicorella’) en de rijke mineraalbodem maken Priorat uniek ter wereld. De appellatie is gekend voor zijn erg oude ranken en krachtige, geconcentreerde wijnen met veel frisheid, mineraliteit en fruit. 

Sophie en Simon maken er intussen 6 jaren op een volledig ecologische wijze hun wijnen en staan er intussen mee op de mooiste wijnkaarten van België. Respect voor het terroir, de geschiedenis en de natuur is de basis van hun verhaal. Maak kennis tijdens deze tasting met hun verrassend wijngamma en deze ongekende topregio. 

https://vinoscoop.be/
https://priorat.be/

Locatie: onder de Stadshal