Programma


DJ Markee
Marc is een muzikale duizendpoot die in elk genre wel een trigger vindt om z'n publiek in de juiste sfeer te brengen.
Onder de naam MarMys kan je z'n eigen muzikale creaties terugvinden op alle muzikale platformen.
Locatie: onder de Stadshal
Fire Dining
Fine Dining op Buitenvuur - Ontdek de kunst van buitenkoken met Julie Minne
Buitenvuren zoals White Fire en Ofyr zijn dé trend voor wie houdt van smaakvol buitenkoken en gezellig samenzijn. Deze veelzijdige vuren combineren de functionaliteit van een BBQ, grill én teppanyaki, waardoor je werkelijk álles kunt bereiden – van verfijnde hapjes tot complete fine dining gerechten.
Tijdens deze inspirerende demo toont Julie Minne hoe je met een goede voorbereiding en slimme technieken moeiteloos een stijlvolle outdoor dining ervaring creëert.
Wat mag je verwachten?
- Tips & tricks voor koken op een buitenvuur
- Verrassende en toegankelijke fine dining gerechten
Mis deze culinaire belevenis niet en ontdek hoe je van buitenkoken een onvergetelijke ervaring maakt!
Meet the Crafts
Duvel Moortgat
Kies voor charcuterie, chocolade en bier! Ervaren foodpairer Luka Libot van brouwerij De Koninck maakt jou wegwijs in de wondere wereld van foodpairings met bieren.
Neem deel aan deze heerlijke proeverij en geniet van een unieke degustatie.
Van cacaoboer in India tot chocolade in België
Holy Cow Chocolate
Altijd al willen weten hoe duurzame cacao van boer tot chocolade reist?
Ellen Taerwe van HOLY COW neemt je mee op ontdekkingstocht naar de wereld van speciality cacao uit INDIA.
Samen met haar man Luca richtte ze bijna 10 jaar geleden een cacao-bedrijf op in India, waar ze kleinschalige cacaoboeren ondersteunen met een eerlijk en stabiel inkomen.
In hun shop en atelier in Gent volg je het hele proces van boon tot chocolade.
Laat je onderdompelen in het verhaal achter jouw stukje chocolade!
Tijdens de workshop geniet je van een uitgebreide tasting, het gieten en decoreren van een eigen reepje chocolade en een drankje aan de bar van Gent Smaakt .
Spelen met smaak
Gewoon plantaardig smaakatelier
Spelen met smaak!
Een recept volgen kunnen de meesten onder ons maar een gerecht af-smaken, dat is andere koek. Want wanneer is de smaak van een gerecht echt ‘af’?
En wat heb je daar voor nodig?
Neen, geen toverkunst of jarenlange opleiding maar een gezonde portie smaakinzicht.
Tijdens deze workshop ontdek je spelenderwijs hoe smaken op elkaar inspelen en een gerecht zo doen vallen of staan. Aan de hand van een paar leuke oefeningen ontdek je hoe je de smaakbalans naar je hand zet en zo elk gerecht laat floreren.
De beste investering voor eindeloos kookplezier.
Van cacaoboer in India tot chocolade in België
Holy Cow Chocolate
Altijd al willen weten hoe duurzame cacao van boer tot chocolade reist?
Ellen Taerwe van HOLY COW neemt je mee op ontdekkingstocht naar de wereld van speciality cacao uit INDIA.
Samen met haar man Luca richtte ze bijna 10 jaar geleden een cacao-bedrijf op in India, waar ze kleinschalige cacaoboeren ondersteunen met een eerlijk en stabiel inkomen.
In hun shop en atelier in Gent volg je het hele proces van boon tot chocolade.
Laat je onderdompelen in het verhaal achter jouw stukje chocolade!
Tijdens de workshop geniet je van een uitgebreide tasting, het gieten en decoreren van een eigen reepje chocolade en een drankje aan de bar van Gent Smaakt .
Italiaans smaaktheater
Sarah Puozzo
Italiaans Smaaktheater
Culinaire journaliste en (NJAM) tv-kok Sarah Puozzo voert je tijdens dit exclusieve event mee naar het culinaire Italië.
Ze vertelt je over het favoriete gerecht van Vivaldi, de fluweelzachte tortellini van de godin Venus in Emilia-Romagna en nog meer bijzondere verhalen. Ze laat je proeven van gerechten uit de verschillende Italiaanse keukens die ze in haar nieuw boek Mangiamo! All'italiana bundelde. Een unieke beleving in België!
Over de auteur
De Belgisch-Italiaanse Sarah Puozzo is het gezicht achter het online magazine Sarahpuozzo.com. Daarnaast is ze te zien op Njam! (In the mix en Open vuur) en Cheflix. Ze heeft een achtergrond in communicatie en foodjournalistiek en volgde koksopleidingen bij gerenommeerde scholen in Parijs en Italië. In 2020 behaalde ze de ‘Master of Pasta’-titel in Italië en startte ze de eerste Pasta Academy in België en Nederland.
Van cacaoboer in India tot chocolade in België
Holy Cow Chocolate
Altijd al willen weten hoe duurzame cacao van boer tot chocolade reist?
Ellen Taerwe van HOLY COW neemt je mee op ontdekkingstocht naar de wereld van speciality cacao uit INDIA.
Samen met haar man Luca richtte ze bijna 10 jaar geleden een cacao-bedrijf op in India, waar ze kleinschalige cacaoboeren ondersteunen met een eerlijk en stabiel inkomen.
In hun shop en atelier in Gent volg je het hele proces van boon tot chocolade.
Laat je onderdompelen in het verhaal achter jouw stukje chocolade!
Tijdens de workshop geniet je van een uitgebreide tasting, het gieten en decoreren van een eigen reepje chocolade en een drankje aan de bar van Gent Smaakt .

DJ Lieven Batjoens
Zijn naam staat in muziekland al ettelijke jaren synoniem voor een ongeziene, muzikale passie in zijn dj-sets.
De combinatie van radio maken (Q-music, JOE fm, TOPradio, NRJ, ..) en het nachtleven bleek een gouden combinatie.
Hij weet beter dan wie ook de juiste plaat op te leggen op het juiste moment.
Locatie: onder de Stadshal
De gedekte tafel
Tafelstyling: De Sleutel tot een Gezellig Diner
Een tafel dekken is meer dan bestek en borden neerleggen.
Ontdek hoe je met eenvoudige technieken en slimme combinaties van glaswerk, linnen en decoratie jouw tafel omtovert tot een sfeervolle setting voor elke gelegenheid.
Je leert ook in deze workshop creatieve servetplooi-technieken!
Kruiden in tuin en keuken
Kruiden in tuin en keuken - Kweek, Oogst en Kook met Smaak
Wil je meer leren over keukenkruiden, de teelt en verzorging tot het combineren in smaakvolle gerechten? Tijdens deze inspirerende workshop nemen kruidenkweker Lode Claus en chef Michiel Van Colenberghe je mee in de wereld van kruiden!
Wat kun je verwachten?
- Verhalen van kruidenkweker Lode over bekende én minder bekende kruiden
- Bewaartechnieken om optimaal van je kruiden te genieten
- Culinaire inzichten over hoe je kruiden perfect combineert in gerechten.
- Proeverijen gemaakt door chef Michiel
Schrijf je nu in en ontdek hoe je kruiden jouw gerechten naar een hoger niveau tillen!
Fermenteren
Fermentista in Actie: Ontdek de Kracht van Gefermenteerde Groenten
Tweelingzussen Marta en Joanna Klejman nemen je mee in de smaakvolle wereld van fermentatie.
Tijdens deze inspirerende demo ontdek je hoe eenvoudig en leuk fermenteren eigenlijk is. Met hun passie voor gezonde voeding en eeuwenoude technieken laten ze je zien hoe je thuis aan de slag kan gaan met gefermenteerde groenten.
Verwacht knapperige, frisse smaken en verrassende combinaties die niet alleen lekker, maar ook goed voor je darmmicrobioom zijn.
Kom langs, laat je inspireren en proef zelf hoe fermentatie je keuken én je gezondheid kan transformeren.
Ras El Hakim
Ontdek de Marokkaanse keuken met Hakim
Ontdek de Marokkaanse keuken met Hakim
Hakim Chatar is een creatieve duizendpoot. Als dj en televisiemaker brengt hij verhalen tot leven, maar zijn passie stopt daar niet. Hij is medeoprichter van productiehuis Habibis en geeft jong muzikaal talent een podium via zijn eigen boekingskantoor. In 2023 haalde hij nét niet de titel van Celebrity MasterChef, maar dat hield hem niet tegen—al snel volgde zijn eerste kookboek ‘Ras El Hakim’ en werd zijn liefde voor koken een vaste waarde. Hakim woont in Gent met zijn vriendin, radio-dj Jolien Roets, hun twee kinderen en een stel eigenwijze katten.
Kijk mee in zijn ‘ras’!
Tijdens de workshop kookt Hakim een gerecht uit zijn boek Ras el Hakim. Wordt het een hartverwarmende Harira-soep, een smaakvolle Tajine, of misschien zelfs een heerlijk dessert?
Schrijf je in en ontdek het zelf! Let op: de plaatsen zijn beperkt!

DJ Markee
Marc is een muzikale duizendpoot die in elk genre wel een trigger vindt om z'n publiek in de juiste sfeer te brengen.
Onder de naam MarMys kan je z'n eigen muzikale creaties terugvinden op alle muzikale platformen.
Locatie: onder de Stadshal
Wijnbouw in Vlaanderen
Belgische Wijnbouwers
We kijken naar de opkomst van de wijnbouw in Vlaanderen, en laten jullie kennismaken met de diversiteit van de Vlaamse wijnen.
We ontdekken al proevend het boeiende Vlaamse wijnlandschap.
De Libanese Keuken
Een culinaire reis naar het hart van de mediterrane keuken met Nehme en Caroline van restaurant Beiruti
De Libanese keuken staat bekend om haar verfijnde smaken, rijke kruiden en kleurrijke mezze – een feest van kleine gerechtjes om samen van te genieten.
Nehme, geboren en getogen in Beiroet, deelt niet alleen de geheimen van zijn familierecepten, maar ook de verhalen achter de gerechten.
Wat kun je verwachten?
- De kunst van mezze en inspiratie om zelf een smaakvolle Libanese tafel te creëren
- Authentieke kruiden en specerijen – hoe ze de smaken tot leven brengen
- Proevertjes van traditionele familierecepten en culinaire verhalen
Laat je verleiden door de intense smaken en warme gastvrijheid van Libanon en ontdek hoe je met eenvoudige ingrediënten en authentieke technieken een tafel vol verrukkelijke gerechten tovert!
Opgelet : deze demo wordt in het Engels gegeven.
https://nl.beiruti.eu/
Spelen met smaak
Gewoon plantaardig smaakatelier
Een recept volgen kunnen de meesten onder ons maar een gerecht af-smaken, dat is andere koek. Want wanneer is de smaak van een gerecht echt ‘af’?
En wat heb je daar voor nodig?
Neen, geen toverkunst of jarenlange opleiding maar een gezonde portie smaakinzicht. Tijdens deze workshop ontdek je spelenderwijs hoe smaken op elkaar inspelen en een gerecht zo doen vallen of staan.
Aan de hand van een paar leuke oefeningen ontdek je hoe je de smaakbalans naar je hand zet en zo elk gerecht laat floreren.
De beste investering voor eindeloos kookplezier.

DJ Lieven Batjoens
Zijn naam staat in muziekland al ettelijke jaren synoniem voor een ongeziene, muzikale passie in zijn dj-sets.
De combinatie van radio maken (Q-music, JOE fm, TOPradio, NRJ, ..) en het nachtleven bleek een gouden combinatie.
Hij weet beter dan wie ook de juiste plaat op te leggen op het juiste moment.
Locatie: onder de Stadshal
Kinderrestaurant
Gent Smaakt
Na het grote succes van het voorbije jaar organiseren wij opnieuw een Kinderrestaurant!
Heb jij een petit-chef in huis en droomt jouw kind ervan om eens te mogen koken voor familie en vrienden of te mogen bedienen net zoals in een echt restaurant?
Dan kan dit tijdens Gent Smaakt, een culinair familie event in het hart van Gent.
Iedereen tussen 9 en 14 jaar kan zich inschrijven en aangeven welke taak jouw kind die dag het liefst zou willen doen (keuken/ bar & bediening).
We starten met een korte introductie van Babitha Degroote (ProefED). Zij leert jullie graag nieuwsgierig naar voeding kijken, proeven met alle zintuigen ... Samen gaan jullie op zoek naar de oorsprong van voeding, lokaal kopen, andere culturen ...
Vervolgens gaan de kinderen aan de slag in de keuken of in de zaal.
In de keuken worden ze begeleid door 5 Gentse chefs, die tijdens Gent Smaakt meedingen naar de Award "Meest kindvriendelijke restaurant van Gent - selected by Gent Smaakt". Wil jij alvast ook jouw stem uitbrengen? Dan vind je hier alvast meer info en een overzicht van de kandidaten.
We hebben maximum plaats voor 40 kindjes en 100 eters (max. 6 personen per kind).
Kinderen betalen € 10 voor deze workshop. Hun gasten die komen eten betalen € 30 per volwassene en € 20 voor kinderen tot 12 jaar. Gasten onder de 3 jaar kunnen gratis eten.
In het restaurant serveren we een 3-gangenmenu met begeleide dranken
- Mocktail
- Keuze uit 2 voorgerechten (vis – plantbased)
- Keuze uit 2 hoofdgerechten (vlees – plantbased)
- Dessert
- Water aan tafel
Timing deelnemende kinderen: 11u30-16u30
Timing familie & genodigden: onthaal om 14u30 - einde om 16u30
Inschrijven kan tot 10 mei.
Voor elk kind dat zich inschrijft voor de workshop, moet er minimaal één volwassene (eter) meedoen.
-
Een kind kan zich niet inschrijven zonder een volwassene die zich tegelijkertijd inschrijft. Dit gebeurd in 2 stappen en via 2 betalingen (inschrijving deelnemend kind + inschrijving gast).
-
Om deel te nemen aan de maaltijd, moet er altijd een kind meedoen aan de workshop.
We hopen dat dit de ervaring voor iedereen zo plezierig en soepel mogelijk maakt.
Na ontvangst van uw inschrijving mag u in de week van 19 mei een mail met praktische info verwachten. Bij uw inschrijving vragen we u om meteen aan te duiden of u een plantaardig menu wenst of niet (per persoon).
Locatie: onder de Stadshal
Het Kinderrestaurant is een concept van Gent Smaakt in samenwerking met Silver Tie, en kon mede mogelijk gemaakt worden door Jumbo.
