Programma

filter Selecteer
Dag
Type
Woensdag 28/05 19:00 - 00:00
DJ Markee

DJ Markee

Muziek

Marc is een muzikale duizendpoot die in elk genre wel een trigger vindt om z'n publiek in de juiste sfeer te brengen.

Onder de naam MarMys kan je z'n eigen muzikale creaties terugvinden op alle muzikale platformen.

Locatie: onder de Stadshal

Donderdag 29/05 11:30 - 12:30
Fire Dining Schrijf je in!

Fire Dining

Fine Dining op Buitenvuur - Ontdek de kunst van buitenkoken met Julie Minne

Workshop

Buitenvuren zoals White Fire en Ofyr zijn dé trend voor wie houdt van smaakvol buitenkoken en gezellig samenzijn. Deze veelzijdige vuren combineren de functionaliteit van een BBQ, grill én teppanyaki, waardoor je werkelijk álles kunt bereiden – van verfijnde hapjes tot complete fine dining gerechten. 

Tijdens deze inspirerende demo toont Julie Minne hoe je met een goede voorbereiding en slimme technieken moeiteloos een stijlvolle outdoor dining ervaring creëert.  

Wat mag je verwachten? 

- Tips & tricks voor koken op een buitenvuur 

- Verrassende en toegankelijke fine dining gerechten 

 Mis deze culinaire belevenis niet en ontdek hoe je van buitenkoken een onvergetelijke ervaring maakt!

https://www.buiten-huis.be/ 

Donderdag 29/05 13:00 - 14:00
Meet the Crafts Schrijf je in!

Meet the Crafts

Duvel Moortgat

Workshop

Kies voor charcuterie, chocolade en bier! Ervaren foodpairer Luka Libot van brouwerij De Koninck maakt jou wegwijs in de wondere wereld van foodpairings met bieren

Neem deel aan deze heerlijke proeverij en geniet van een unieke degustatie.

Donderdag 29/05 13:00 - 14:00
Van cacaoboer in India tot chocolade in België Schrijf je in!

Van cacaoboer in India tot chocolade in België

Holy Cow Chocolate

Workshop

Altijd al willen weten hoe duurzame cacao van boer tot chocolade reist? 

Ellen Taerwe van HOLY COW neemt je mee op ontdekkingstocht naar de wereld van speciality cacao uit INDIA. 

Samen met haar man Luca richtte ze bijna 10 jaar geleden een cacao-bedrijf op in India, waar ze kleinschalige cacaoboeren ondersteunen met een eerlijk en stabiel inkomen. 

In hun shop en atelier in Gent volg je het hele proces van boon tot chocolade

Laat je onderdompelen in het verhaal achter jouw stukje chocolade! 

Tijdens de workshop geniet je van een uitgebreide tasting, het gieten en decoreren van een eigen reepje chocolade  en een drankje aan de bar van Gent Smaakt . 

Donderdag 29/05 14:30 - 15:30
Spelen met smaak Schrijf je in!

Spelen met smaak

Gewoon plantaardig smaakatelier

Workshop

Spelen met smaak!

Een recept volgen kunnen de meesten onder ons maar een gerecht af-smaken, dat is andere koek. Want wanneer is de smaak van een gerecht echt ‘af’? 

En wat heb je daar voor nodig? 

Neen, geen toverkunst of jarenlange opleiding maar een gezonde portie smaakinzicht. 

Tijdens deze workshop ontdek je spelenderwijs hoe smaken op elkaar inspelen en een gerecht zo doen vallen of staan. Aan de hand van een paar leuke oefeningen ontdek je hoe je de smaakbalans naar je hand zet en zo elk gerecht laat floreren. 

De beste investering voor eindeloos kookplezier.  

Donderdag 29/05 14:30 - 15:30
Van cacaoboer in India tot chocolade in België Schrijf je in!

Van cacaoboer in India tot chocolade in België

Holy Cow Chocolate

Workshop

Altijd al willen weten hoe duurzame cacao van boer tot chocolade reist? 

Ellen Taerwe van HOLY COW neemt je mee op ontdekkingstocht naar de wereld van speciality cacao uit INDIA. 

Samen met haar man Luca richtte ze bijna 10 jaar geleden een cacao-bedrijf op in India, waar ze kleinschalige cacaoboeren ondersteunen met een eerlijk en stabiel inkomen. 

In hun shop en atelier in Gent volg je het hele proces van boon tot chocolade.

Laat je onderdompelen in het verhaal achter jouw stukje chocolade! 

Tijdens de workshop geniet je van een uitgebreide tasting, het gieten en decoreren van een eigen reepje chocolade  en een drankje aan de bar van Gent Smaakt . 

Donderdag 29/05 16:00 - 17:00
Italiaans smaaktheater Schrijf je in!

Italiaans smaaktheater

Sarah Puozzo

Workshop

Italiaans Smaaktheater  

Culinaire journaliste en (NJAM) tv-kok Sarah Puozzo voert je tijdens dit exclusieve event mee naar het culinaire Italië

Ze vertelt je over het favoriete gerecht van Vivaldi, de fluweelzachte tortellini van de godin Venus in Emilia-Romagna en nog meer bijzondere verhalen. Ze laat je proeven van gerechten uit de verschillende Italiaanse keukens die ze in haar nieuw boek Mangiamo! All'italiana bundelde. Een unieke beleving in België! 

Over de auteur 

De Belgisch-Italiaanse Sarah Puozzo is het gezicht achter het online magazine Sarahpuozzo.com. Daarnaast is ze te zien op Njam! (In the mix en Open vuur) en Cheflix. Ze heeft een achtergrond in communicatie en foodjournalistiek en volgde koksopleidingen bij gerenommeerde scholen in Parijs en Italië. In 2020 behaalde ze de ‘Master of Pasta’-titel in Italië en startte ze de eerste Pasta Academy in België en Nederland. 

Donderdag 29/05 16:00 - 17:00
Van cacaoboer in India tot chocolade in België Schrijf je in!

Van cacaoboer in India tot chocolade in België

Holy Cow Chocolate

Workshop

Altijd al willen weten hoe duurzame cacao van boer tot chocolade reist? 

Ellen Taerwe van HOLY COW neemt je mee op ontdekkingstocht naar de wereld van speciality cacao uit INDIA. 

Samen met haar man Luca richtte ze bijna 10 jaar geleden een cacao-bedrijf op in India, waar ze kleinschalige cacaoboeren ondersteunen met een eerlijk en stabiel inkomen. 

In hun shop en atelier in Gent volg je het hele proces van boon tot chocolade

Laat je onderdompelen in het verhaal achter jouw stukje chocolade! 

Tijdens de workshop geniet je van een uitgebreide tasting, het gieten en decoreren van een eigen reepje chocolade  en een drankje aan de bar van Gent Smaakt . 

Donderdag 29/05 19:00 - 00:00
DJ Lieven Batjoens

DJ Lieven Batjoens

Muziek

Zijn naam staat in muziekland al ettelijke jaren synoniem voor een ongeziene, muzikale passie in zijn dj-sets.

De combinatie van radio maken (Q-music, JOE fm, TOPradio, NRJ, ..) en het nachtleven bleek een gouden combinatie.

Hij weet beter dan wie ook de juiste plaat op te leggen op het juiste moment.

Locatie: onder de Stadshal

Vrijdag 30/05 12:00 - 13:00
De gedekte tafel Schrijf je in!

De gedekte tafel

Tafelstyling: De Sleutel tot een Gezellig Diner

Workshop

Een tafel dekken is meer dan bestek en borden neerleggen. 

Ontdek hoe je met eenvoudige technieken en slimme combinaties van glaswerk, linnen en decoratie jouw tafel omtovert tot een sfeervolle setting voor elke gelegenheid

Je leert ook in deze workshop creatieve servetplooi-technieken

Vrijdag 30/05 13:30 - 14:30
Kruiden in tuin en keuken Schrijf je in!

Kruiden in tuin en keuken

Kruiden in tuin en keuken - Kweek, Oogst en Kook met Smaak

Workshop

Wil je meer leren over keukenkruiden, de teelt en verzorging tot het combineren in smaakvolle gerechten? Tijdens deze inspirerende workshop nemen kruidenkweker Lode Claus en chef Michiel Van Colenberghe je mee in de wereld van kruiden

Wat kun je verwachten? 

- Verhalen van kruidenkweker Lode over bekende én minder bekende kruiden 

- Bewaartechnieken om optimaal van je kruiden te genieten 

- Culinaire inzichten over hoe je kruiden perfect combineert in gerechten.

- Proeverijen gemaakt door chef Michiel  

Schrijf je nu in en ontdek hoe je kruiden jouw gerechten naar een hoger niveau tillen!

https://www.kruidenclaus.be/ 

Vrijdag 30/05 15:00 - 16:00
Fermenteren Schrijf je in!

Fermenteren

Fermentista in Actie: Ontdek de Kracht van Gefermenteerde Groenten

Workshop

Tweelingzussen Marta en Joanna Klejman nemen je mee in de smaakvolle wereld van fermentatie

Tijdens deze inspirerende demo ontdek je hoe eenvoudig en leuk fermenteren eigenlijk is. Met hun passie voor gezonde voeding en eeuwenoude technieken laten ze je zien hoe je thuis aan de slag kan gaan met gefermenteerde groenten. 

Verwacht knapperige, frisse smaken en verrassende combinaties die niet alleen lekker, maar ook goed voor je darmmicrobioom zijn. 

Kom langs, laat je inspireren en proef zelf hoe fermentatie je keuken én je gezondheid kan transformeren. 

https://klejman2.com/ 

Vrijdag 30/05 16:30 - 17:30
Ras El Hakim Schrijf je in!

Ras El Hakim

Ontdek de Marokkaanse keuken met Hakim

Workshop

Ontdek de Marokkaanse keuken met Hakim

Hakim Chatar is een creatieve duizendpoot. Als dj en televisiemaker brengt hij verhalen tot leven, maar zijn passie stopt daar niet. Hij is medeoprichter van productiehuis Habibis en geeft jong muzikaal talent een podium via zijn eigen boekingskantoor. In 2023 haalde hij nét niet de titel van Celebrity MasterChef, maar dat hield hem niet tegen—al snel volgde zijn eerste kookboek ‘Ras El Hakim’ en werd zijn liefde voor koken een vaste waarde. Hakim woont in Gent met zijn vriendin, radio-dj Jolien Roets, hun twee kinderen en een stel eigenwijze katten. 

Kijk mee in zijn ‘ras’! 

Tijdens de workshop kookt Hakim een gerecht uit zijn boek Ras el Hakim. Wordt het een hartverwarmende Harira-soep, een smaakvolle Tajine, of misschien zelfs een heerlijk dessert?

Schrijf je in en ontdek het zelf! Let op: de plaatsen zijn beperkt!

Vrijdag 30/05 19:00 - 00:00
DJ Markee

DJ Markee

Muziek

Marc is een muzikale duizendpoot die in elk genre wel een trigger vindt om z'n publiek in de juiste sfeer te brengen.

Onder de naam MarMys kan je z'n eigen muzikale creaties terugvinden op alle muzikale platformen.

Locatie: onder de Stadshal

Zaterdag 31/05 13:00 - 14:00
Wijnbouw in Vlaanderen Schrijf je in!

Wijnbouw in Vlaanderen

Belgische Wijnbouwers

Workshop

We kijken naar de opkomst van de wijnbouw in Vlaanderen,  en laten jullie kennismaken  met de diversiteit van de Vlaamse  wijnen

We ontdekken al proevend het boeiende Vlaamse wijnlandschap. 

Zaterdag 31/05 14:30 - 15:30
De Libanese Keuken Schrijf je in!

De Libanese Keuken

Een culinaire reis naar het hart van de mediterrane keuken met Nehme en Caroline van restaurant Beiruti

Workshop

De Libanese keuken staat bekend om haar verfijnde smaken, rijke kruiden en kleurrijke mezze – een feest van kleine gerechtjes om samen van te genieten. 

Nehme, geboren en getogen in Beiroet, deelt niet alleen de geheimen van zijn familierecepten, maar ook de verhalen achter de gerechten

Wat kun je verwachten? 

- De kunst van mezze en inspiratie om zelf een smaakvolle Libanese tafel te creëren 

- Authentieke kruiden en specerijen – hoe ze de smaken tot leven brengen 

- Proevertjes van traditionele familierecepten en culinaire verhalen  

Laat je verleiden door de intense smaken en warme gastvrijheid van Libanon en ontdek hoe je met eenvoudige ingrediënten en authentieke technieken een tafel vol verrukkelijke gerechten tovert! 

Opgelet : deze demo wordt in het Engels gegeven. 

https://nl.beiruti.eu/ 

Zaterdag 31/05 16:00 - 17:00
Spelen met smaak Schrijf je in!

Spelen met smaak

Gewoon plantaardig smaakatelier

Workshop

Een recept volgen kunnen de meesten onder ons maar een gerecht af-smaken, dat is andere koek. Want wanneer is de smaak van een gerecht echt ‘af’? 

En wat heb je daar voor nodig? 

Neen, geen toverkunst of jarenlange opleiding maar een gezonde portie smaakinzicht. Tijdens deze workshop ontdek je spelenderwijs hoe smaken op elkaar inspelen en een gerecht zo doen vallen of staan. 

Aan de hand van een paar leuke oefeningen ontdek je hoe je de smaakbalans naar je hand zet en zo elk gerecht laat floreren. 

De beste investering voor eindeloos kookplezier.  

Zaterdag 31/05 19:00 - 00:00
DJ Lieven Batjoens

DJ Lieven Batjoens

Muziek

Zijn naam staat in muziekland al ettelijke jaren synoniem voor een ongeziene, muzikale passie in zijn dj-sets.

De combinatie van radio maken (Q-music, JOE fm, TOPradio, NRJ, ..) en het nachtleven bleek een gouden combinatie.

Hij weet beter dan wie ook de juiste plaat op te leggen op het juiste moment.

Locatie: onder de Stadshal

Zondag 01/06 11:30 - 16:30
Kinderrestaurant Schrijf je in!

Kinderrestaurant

Gent Smaakt

Kinderanimatie

Na het grote succes van het voorbije jaar organiseren wij opnieuw een Kinderrestaurant!   

Heb jij een petit-chef in huis en droomt jouw kind ervan om eens te mogen koken voor familie en vrienden of te mogen bedienen net zoals in een echt restaurant? 

Dan kan dit tijdens Gent Smaakt, een culinair familie event in het hart van Gent. 

Iedereen tussen 9 en 14 jaar kan zich inschrijven en aangeven welke taak jouw kind die dag het liefst zou willen doen (keuken/ bar & bediening).   

We starten met een korte introductie van Babitha Degroote (ProefED). Zij leert jullie graag nieuwsgierig naar voeding kijken, proeven met alle zintuigen ... Samen gaan jullie op zoek naar de oorsprong van voeding, lokaal kopen, andere culturen ... 

Vervolgens gaan de kinderen aan de slag in de keuken of in de zaal. 

In de keuken worden ze begeleid door 5 Gentse chefs, die tijdens Gent Smaakt meedingen naar de Award "Meest kindvriendelijke restaurant van Gent - selected by Gent Smaakt". Wil jij alvast ook jouw stem uitbrengen? Dan vind je hier alvast meer info en een overzicht van de kandidaten.

We hebben maximum plaats voor 40 kindjes en 100 eters  (max. 6 personen per kind).  

Kinderen betalen € 10 voor deze workshop. Hun gasten die komen eten betalen € 30 per volwassene en € 20 voor kinderen tot 12 jaar.  Gasten onder de 3 jaar kunnen gratis eten.

In het restaurant serveren we een 3-gangenmenu met begeleide dranken 

- Mocktail

- Keuze uit 2 voorgerechten (vis – plantbased)

- Keuze uit 2 hoofdgerechten (vlees – plantbased)

- Dessert

- Water aan tafel

Timing deelnemende kinderen: 11u30-16u30  
Timing familie & genodigden: onthaal om 14u30 - einde om 16u30  
Inschrijven kan tot  10 mei

  • Voor elk kind dat zich inschrijft voor de workshop, moet er minimaal één volwassene (eter) meedoen.

  • Een kind kan zich niet inschrijven zonder een volwassene die zich tegelijkertijd inschrijft. Dit gebeurd in 2 stappen en via 2 betalingen (inschrijving deelnemend kind + inschrijving gast).

  • Om deel te nemen aan de maaltijd, moet er altijd een kind meedoen aan de workshop.

We hopen dat dit de ervaring voor iedereen zo plezierig en soepel mogelijk maakt.

Na ontvangst van uw inschrijving mag u in de week van 19 mei een mail met praktische info verwachten. Bij uw inschrijving vragen we u om meteen aan te duiden of u een plantaardig menu wenst of niet (per persoon).

Locatie: onder de Stadshal    

Het Kinderrestaurant is een concept van Gent Smaakt in samenwerking met Silver Tie, en kon mede mogelijk gemaakt worden door Jumbo.